Mukavaa, että harkitset tai jo valitsit minut suunnittelemaan yrityksellesi uuden tunnuksen eli logon! Tälle sivulle olen koonnut tietopaketin logon suunnitteluprosessista ja listannut kysymyksiä, joihin vastatessasi autat minua kartoittamaan tarpeitasi ja toiveitasi logon suhteen.

Logosuunnittelun sisältö
Suunnittelen yksinkertaisen tyylikkäitä, aikaa kestäviä ja edukseen erottuvia logoja. Näytteitä tekemistäni logoista löydät täältä.
Suunnitteluprosessi etenee alempana kuvatun tapaisesti, ja prosessiin kannattaa varata tarpeeksi aikaa, vähintään kolme viikkoa.
Logon valmistuttua toimitan siitä värillisen, valkoisen ja mustavalkoisen version. Värillinen logo sopii normaaliin käyttöön niin diginä kuin printtinäkin, valkoinen versio näkyy parhaiten tummaa taustaa vasten ja mustavalkoinen sopii värittömiin tulostuksiin.
Toimitan logon versioineen vektori(PDF)- ja kuvamuodossa (PNG). Saat toimituksen yhteydessä ohjeistuksen logon käyttöön.
Suunnitteluprosessin kulku
Alkukartoitus (kartoittavat kysymykset alempana) - Laadin kolme logoluonnosta - Kommenttikierros - Viilaan, yhdistelen (tai teen kokonaan uusia) luonnoksia - Toinen kommenttikierros, lopullisen logoluonnoksen valinta - Työstän logon niin valmiiksi kuin mahdollista - Tarvittaessa vielä kolmas kommenttikierros - Lopullinen logo versioineen valmiiksi!
Kommenttikierrosten ja luonnosten määrä voi toki vaihdella projektikohtaisesti. Joskus logoluonnoksista löytyy heti ensimmäisellä kerralla suosikki lopputyöstettäväksi, toisinaan taas kierroksia tarvitaan enemmän. Antamani tarjous logon suunnittelusta sisältää kolme luonnosta ja korkeintaan viisi kommenttikierrosta. Jos kolmesta ensimmäisestä logosta ei löydy yhtäkään mieleistä jatkoon, teen tarvittaessa lisäluonnoksia, jotka hinnoittelen erikseen projektikohtaisesti.

Logon käyttöoikeudet
Saat suunnittelemani logon käyttöoikeudet kokonaan itsellesi, joten voit käyttää sitä vapaasti missä ja miten haluatkin. Toivon, että mikäli logoon halutaan tehdä muutoksia, editoinnin tekisi minä tai toinen graafisen alan ammattilainen.

Hinnoittelu pienille yrityksille & yksityishenkilöille
Hinnat sisältävät ALV 24%.
Pelkästä tekstiosuudesta koostuva logo, ei kuvaketta 380€
Logo kuvakkeella 480€
Logo kuvakkeella, useita eri versioita väreistä / kuvakkeesta / asettelusta alk. 550€ - pyydä tarkempi tarjous!

Alkukartoituksen kysymykset & taustatiedot
Ennen luonnosten suunnittelua tahdon tietää mahdollisimman paljon yrityksestäsi ja visuaalisista mieltymyksistäsi. Olisi mukavaa, jos ehdit vastata näihin kohtiin. Vatsaukset voit lähettää mailiini sanja.fagerstrom@gmail.com.
- Perustiedot yrityksestäsi, kuten toimialan, paikkakunnan, yrityksen ikä yms.
- Kuvaile tyypillistä asiakastasi.
- Onko alueellasi saman alan kilpailijoita?
- Onko yritykselläsi olemassa aiemmin luotua logoa, nettisivuja tai muuta visuaalista elementtiä?
- Millaisen mielikuvan haluat välittää yrityksestäsi logon avulla? Esimerkiksi trendikkään vai perinteisen, energisen vai rauhallisen, keveän vai runsaan? Kaikenlaiset adjektiivit auttavat minua oikean fiiliksen löytämisessä.
- Onko sinulla ajatuksia mahdollisista väreistä?
- Entä haluaisitko logoon jonkinlaisen kuvakkeen?

Näytä rohkeasti, mikäli olet törmännyt jossakin aiemmin sinua miellyttävään logoon. Tarkoituksena ei ole matkia muita, mutta pieni inspiraatio ohjaa tehokkaasti suunnitteluprosessia.
Tuleeko mieleesi muita toiveita tai erityismainintoja? Sana on vapaa eikä tyhmiä kysymyksiä ole! :)